Fettförbränningen


# 1 - Träna med tom mage
Träning på fastande mage tvingar kroppen att hämta mycket av sin energi från fettförbränningen. Kroppen skonar nämligen blodsockret för att säkra tillräcklig mängd bränsle åt hjärnan.

# 2 -Sänk temperaturen i huset.
Då måste din kropp jobba dubbelt så hårt för att få dig varmare.

# 3 - Börja dagen med en iskall dusch.
Kroppen använder massor av energi till att producera värme och om du kyler ner den tvingar du den att elda ordentligt i värmeanläggningen.

# 4 -
Ät inte omedelbart efter träningen
Om du är ute efter en ännu större viktminskningseffekt ska du undvika att äta direkt efter ett träningspass. Kroppens sockerdepåer reduceras kraftigt när du motionerar och för att spara den sista sockerresten ökar kroppen automatiskt fettförbränningen - även timmarna efter träning. Att vänta med att äta innebär att kroppen behöver längre tid för att bygga upp sina depåer igen. I stället för 12-24 timmar kan det ta upp till två dygn att bli klar till nästa pass. Behöver du vara fysiskt på topp dagen efter bör du alltså inte följa detta råd.

#
5 - Dela upp träningen
Om du har tid och möjlighet så försök att träna i mindre etapper. Din kropp forsätter att förbränna fett på högsta varv tiden efter träningen. Så ju mer "efter träningstid" du har på en dag, desto bättre.

# 6 - Träna lågintensivt
Du förbränner procentuellt mest fett när du tränar med låg intensitet. Det är dock viktigt att påpeka att högre tempo ger högre fettförbränning men kräver längre återhämtning. Lågintensiv träning kan du alltså utöva oftare och på så sätt på en jämnare fettförbränning.

# 7 - Ät jalapeneno eller andra starka kryddor

Jalapeno gör så att du skruvar upp termostaten. Som en extra bonus kan du räkna in att chili uppenbarligen även dämpar hungern. I försök har man även kunnat visa att chili i maten minskar intaget av i synnerhet fett.

# 8 - Drick te.
Förutom koffein verkar andra ämnen kunna bidra till att öka förbränningen. Tydligen är det teets speciella katekiner som har en förstärkande effekt på teets koffein. I en fransk undersökning visade man att extrakt av grönt te (med bara 50 mg koffein i) ökade ämnesomsättningen med ca fyra procent, om det intogs morgon, middag och kväll. Kaffe är också utmärkt!

Kommentarer
Postat av: Missa

Bra tips!

2012-05-16 @ 09:25:27
URL: http://perfectlythin.webblogg.se/
Postat av: Tussen

Jag älskar din blogg! Kom in på den av en slump, men åh, jag är här för att stanna <3

2012-05-16 @ 15:07:41
URL: http://lighterthansnow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0